Ervaringen HypnoBirthing

Toch heeft HypnoBirthing ook veel geholpen en was … te gek en heeft hij me echt geholpen met ademhalen. Dat was echt ons anker. Fijn. Ook tijdens de keizersnede, toen ik wat in paniek raakte, zei …: acht tellen in, acht tellen uit. Heel simpel, maar het hielp echt. Ik had R. tussendoor echt nodig om me te helpen naar m’n buik te ademen en een ‘slappe pop’ te worden.
Uiteindelijk weer onder de douche gaan zitten en tot kennelijk volledige ontsluiting dat kunnen doen. Toen kon/wilde ik niet meer op bed liggen en ben op handen en knieën het laatste stuk gaan doen. Nog steeds zonder verloskundige…Lees het hele verhaal
Na de cursus van Chantal denk ik heel anders over bevalling. In plaats van eng, pijn en moeizaam naar gemakkelijk, soepel en relaxed.
Als ik terug kijk, was het zo perfect. We hebben onze dochter zelf ontvangen in een prachtig intiem moment. Op die manier doe ik het graag nog een keer.
We zijn heel blij en ik wil nooit meer en kindje op een ander plekje dan thuis baren.
Dankjewel Chantal, voor jouw hulp bij de voorbereidingen voor deze wonderbaarlijke geboorte! Ook M wil je in het bijzonder bedanken. Zonder jouw hulp en de cursus zou hij niet in staat zijn geweest bij deze spontane ongeassisteerde geboorte RUSTIG mee te helpen.LEES HET HELE VERHAAL
Mijn ogen puilen uit van verwondering. Ze is er! Op eigen kracht! Ik ben oertrots! Lees hier het geboorteverhaal van Y. “In de cursus geeft Chantal je een reëel beeld van hoe een normale geboorte gaat, en hoe je jezelf goed kunt voorbereiden daarop. Ze maakt je bewust van de elementen in het proces waar jij zelf invloed op kunt uit oefenen. Je wordt je bewust van je eigen verwachtingen en wensen. Na de cursus ben je bewust bekwaam en vol vertrouwen.”
Wat een heerlijk warm bad, Chantal’s hypnobirthing cursus. Haar liefde voor het vak is evident. Haar betrokkenheid bij de zwangeren ook. Ik volgde de cursus als “doula van…” en heb er een boel van opgestoken. Ook werd ik steeds heel vrolijk tijdens de bijeenkomsten, Chantal’s opgewekte houding is besmettelijk. Bij Chantal ben je in goede handen, ongetwijfeld. Ik kan altijd bij haar met vragen terecht, en ze reageert bijzonder snel. Mijn doula cliënte heeft ook nog haar baby’s placenta door Chantal laten capsuleren, fantastisch dat dat kan. Dank je Chantal, voor je positieve aanwezigheid op aarde!
Mijn eerste bevalling heb ik positief ervaren maar er waren een paar accenten die ik anders wilde bij de volgende bevalling. Ik was dus op zoek naar ‘iets’ wat mij daarin ging helpen. Toen ik je daarover sprak, sloot de cursus eigenlijk naadloos aan bij wat ik zocht.
“Door Chantals cursus waren we realistisch en gedegen voorbereid op de bevalling. Hierdoor werd de geboorte van ons kind relaxed en een fijne ervaring: een goed begin is echt het halve werk!”
Door de cursus voelde ik me goed voorbereid en had daardoor een hele fijne bevalling: de verschillende stadia waren goed belicht, en de oefeningen en verschillende ademtechnieken hadden effect! Ondanks de weeënstorm ervoer ik controle en kon ik meegaan in de weeën. Dit maakte dat ik juist aanvoelde hoever ik was. Ik heb mijn lijf nog beter leren kennen en hypnobirthing heeft daar zeker bij geholpen. Voordat ik aan de cursus begon zag ik heel erg tegen de bevalling op, dankzij de begeleiding van Chantal en de hypnobirthing theorie ben ik toch heel ontspannen mijn bevalling in gegaan. Hoewel de geboorte van onze zoon uiteindelijk niet de makkelijkste was, zou ik het morgen weer doen. Ik heb veel meer vertrouwen in mezelf en mijn lichaam gekregen dankzij de cursus. Chantal is zo betrokken, je kunt altijd bij haar terecht met vragen of twijfels. Dat krijg je er blijkbaar gratis bij. Chantal, heel heel erg bedankt voor je de leuke cursusdagen. Voor mij waren deze zaterdagmiddagen een fijn rustpunt tijdens de verbouwing van ons huis. Ik vond het ook heel gezellige met N en M. Je liefde voor zwangerschap en geboorte en de passie die je steekt in alles wat je doet staat je zo mooi. Van de zelfgebakken versnaperingen, tot het capsuleren van de placenta. Je doet dit met liefde en toewijding en dat heb ik zo gevoeld. Bedankt dat je me door lastige momenten hebt gecoacht en dat je altijd bereikbaar was voor ruggespraak / meedenken. Ik waardeer je hulp enorm. Nogmaals bedankt!
“Bij alle drie de zwangerschappen deed ik een voorbereidende cursus. Die van Chantal was de eerste waar ik echt wat aan had!” Ik kijk terug op een droombevalling. Alles is precies gegaan zoals we wensten: thuis, in bad,  geen ingrepen en de tijdsduur was voor mij perfect. We hadden een hele fijne verloskundige die mij positief stimuleerde, veel vertrouwen uitstraalde, die geen woord teveel of te weinig zei en mij alle keus liet in wat ik wilde.

Lees het hele verhaal

Ik ben heel blij dat ik me met de cursus heb kunnen voorbereiden en dat ik ondanks de omstandigheden bij de bevalling ben gewest. Ik heb … en … echt kunnen helpen, zowel tijdens de bevalling als de afgelopen weken. Naar omstandigheden hebben we zeker een goede start gehad. Het lijkt er op dat jouw cursus (heel fijn privé en bij mij thuis) en de korte ziekenhuisopname voorbestemd zijn geweest om zo goed mogelijk te kunnen starten. Nogmaals dank voor jouw inzet!
“Ik ben erg blij een trots op deze thuisbevalling! Het was erg fijn dat we na de bevalling gewoon in bed konden blijven liggen en niet meer hoefden te verkassen. Het was erg fijn dat ik door de HypnoBirthing cursus me niet heb laten verrassen/overvallen door wat de verloskundige me zei. Ik voelde me bovendien gesteund door Peter, met wie ik samen een beeld/plan van de bevalling had gemaakt.” LEES HET HELE VERHAAL “De cursus heeft mij enorm geholpen om samen met mijn vriend toe te werken naar de bevalling, op deze manier wisten we allebei een beetje wat zo’n bevalling inhoud. Ik ben thuis bevallen met vertrouwen in mijn lijf en de bevalling! Chantal gaf mij de kennis die ik nodig had om te weten wat ik wel en niet wilde tijdens mijn bevalling.” Je enthousiasme over bevallen heb je tijdens de cursus duidelijk uitgedragen. Enthousiasme is misschien het verkeerde woord, maar je hebt een positieve benadering die nadruk legt op het vertrouwen in mijn eigen lijf, dat bevallen een natuurlijk proces is en je leert daarbij de technieken om je als barende vrouw over te geven aan dit volledig natuurlijke proces. Je hebt voor mij belangrijke dingen gedaan met de ontspanningsoefeningen: vooral de geleide meditatie waarbij ik naar mijn angsten ging rondom bevallen en deze kon ik toen een plek geven en loslaten. Dit was voor mij erg helend en na deze oefening keek ik met vertrouwen uit naar mijn bevalling. De bevalling liep niet zoals gepland (iets met een bad en een ziekenhuis wat een thuisbevalling werd ;-)) maar dit was helemaal oké. Wat ik ook bijzonder vond is dat mijn man tijdens de bevalling met zijn aandacht bij ons kind was en niet bij mij. Hij zei achteraf: Ja, maar jij had de verloskundige en deed het zelf fantastisch dus ik heb mijn aandacht bij onze dochter gehouden die ook deze reis moest maken. Dit had hij je een keer horen zeggen tijdens de cursus ‘het kind moet ook deze reis maken’.