Geboorte van Arthur

“Ik had al vrij lang harde buiken. Al vanaf week 25/26. Maar naarmate het einde naderde kwamen ze wel vaker en waren duidelijker aanwezig. Op donderdag avond 22 januari waren ze er weer terwijl ik lekker op de bank lag te buizen, en ik ging nu toch opletten hoe vaak ze kwamen: elke 20 min ongeveer. Maar nog steeds niet pijnlijk. Om 12u gingen we naar bed en ik heb denk ik ongeveer 30 min totaal geslapen want het bleef rommelen. Om 1u naar de wc en had ik helder bloedverlies. Even nakijken of ik nu de verloskundige moet bellen. Nee als je er ook weeën bij hebt. Daarna nog 2x naar de wc voor flinke diarree, wat toch een duidelijk teken is zeker na maandenlange obstipatie. Toch nog even onder de douche om te kijken of de weeën zouden weggaan, daar werd Peter wakker van en daarna hebben we om 4u de verloskundige gebeld. Die was er om 4.30 met een stagiaire. Toen had ik al 5 cm ontsluiting!!
Ik wilde heel graag thuis bevallen, wat tegenwoordig blijkbaar niet meer zo vaak voorkomt dus dat was erg interessant voor die stagiair.
Ze zijn met z’n 2en in de woonkamer gaan zitten terwijl ik samen met Peter de weeën afwachtte en opving met de ademhalingsoefeningen die we hadden geleerd met de cursus HypnoBirthing. Dat ging heel goed! Ik moest t aangeven als ik persdrang kreeg en toen ik dat echt overduidelijk voelde was ik al volledig ontsloten en mocht ik om 8 uur ’s ochtends beginnen met persen. De kraamzorg was inmiddels ook gebeld en erbij.
Het persen duurde lang voor mijn gevoel en ik vond t erg vermoeiend. Bovendien werkte mijn ademhaling van de HypnoBirthing niet voldoende volgens de verloskundige en moest ik tegenstrijdig aan mijn gevoel anders persen, maar er bleef wel steeds voortgang in zitten. Op een gegeven moment wilde ze me katheteriseren, maar dat wilde ik niet en ben naar de wc gegaan, en ik heb daar weer mijn eigen ademhalingsritme teruggekregen. Daarna duurde het niet lang meer.
Uiteindelijk was Arthur er om 9.45, een grote verrassing! We wisten het geslacht nog niet en we dachten op de een of andere manier dat we een meisje zouden krijgen. En hij was bovendien groter dan verwacht: 55cm lang, 4110 gram en een hoofdomtrek van 37 cm… Maar wat een mooi mannetje!
Ik ben erg blij een trots op deze thuisbevalling! Het was erg fijn dat we na de bevalling gewoon in bed konden blijven liggen en niet meer hoefden te verkassen. Het was erg fijn dat ik door de HypnoBirthing cursus me niet heb laten verrassen/overvallen door wat de verloskundige me zei. Ik voelde me bovendien gesteund door Peter, met wie ik samen een beeld/plan van de bevalling had gemaakt.”