Geboorte van C

Afgelopen woensdag is onze S grote zus van onze tweede dochter C geworden. Met 3730g en 53cm werd ze thuis in onze slaapkamer geboren. Net zoals S is C ook in bad geboren. Het was toch makkelijk in het water. 😉 De tijd van mijn golven duurde weer lang. Vanaf 10 uur dinsdagavond tot half 7 woensdag avond.

De hele tijd dacht ik, dat ik dat niet nog een keer wil doen. De golven deden toch erg pijn. Maar ik heb deze keer tussen de golven ook echt rust genomen en de hypnobirthing ademhaling
heeft goed geholpen.

Gebroken vliezen
Omdat de geboorte met vliezen breken begon, hebben we besloten, dat de verloskundige na 16 uur golven toch een keer naar de ontsluiting kijkt. Na 16 uur 4 cm. De verloskundige was
blij. Ik niet zo. Ik besloot dus, verder heel gefocust te ontspannen, ging weer in bad en de golven werden ook sterker en regelmatiger. (3 keer was de verloskundige tijdens de golven
bij ons en elke keer zijn de golven gestopt!)

Na 2 uur in bad en na 2 uur krachtige golven moest ik heel erg huilen. M vroeg of hij de verloskundige moest bellen, maar ik zei, dat ik alleen kon huilen en dat ik straks met nieuwe energie weer verder kon. Toen bedacht ik nog dat zo’n moment ook vaak aan het einde van de ontsluitingsfase komt… En toen dacht ik ook nog, dat het bijna zo voelt, alsof het hoofdje al
tegen mijn bekkenbodem drukt. Tja, en toen had ik twee golven nodig, voor ik begreep dat ik met mijn hand al het hoofdje voel.

M mocht toen ook de verloskundige bellen. 😉 En binnen de volgende twee golven kwam onze C, zonder verloskundige, ter wereld. Ze kwam echt gevlogen, maar 2 minuten te laat!

Perfect
Als ik terug kijk, was het zo perfect. We hebben onze dochter zelf ontvangen in een prachtig intiem moment. Op die manier doe ik het graag nog een keer.
Maar ik was ook blij, dat de verloskundige nog kwam, omdat ik echt heftig heb gebloed. Mijn baarmoeder is heel langzaam samengetrokken en de verloskundige heeft een beetje geholpen, met oxytocine, baarmoedermassage en zo. Maar nu is alles goed en borstvoeding gaat fantastisch!
We zijn heel blij en ik wil nooit meer en kindje op een ander plekje dan thuis baren.
Dankjewel Chantal, voor jouw hulp bij de voorbereidingen voor deze wonderbaarlijke geboorte!

Ook M wil je in het bijzonder bedanken. Zonder jouw hulp en de cursus zou hij niet in staat zijn geweest bij deze spontane ongeassisteerde geboorte RUSTIG mee te helpen.