Over Chantal

Wat ik later wil worden?chantal profiel2
Als mensen mij dat vroeger vroegen dan was het antwoord: Moeder! En het geluk was in 2005 met mij, ik werd moeder. Mijn (inmiddels) drie kinderen vind ik geweldig! Ik vond zwanger zijn heerlijk, bevallen een feestje. Mijn kinderen mee te mogen nemen aan de hand, ze ook weer loslaten en te zien opgroeien… Geweldig! Het is het mooiste wat ik me kon wensen en wat ik iedereen gun.
Ik werk drie dagen per week met veel plezier bij Stichting School & Veiligheid, ik hou van een potje haken en fröbelen op de naaimachine, ben dol op koken, rommelen in mijn mini-moestuintje, sport kijken en van de buitencategorie is mijn lief, Paul.

Ik heb een zeer opgewekt karakter en ben optimistisch van aard. Als ik me ergens aan verbind, zet ik me volledig in. Lief, sociaal en streng zou ik mezelf ook noemen. Ik ben recht door zee en eerlijk. Ik vind het prettig als mensen ook eerlijk tegen mij zijn, daar leer ik van! In een samenwerking tussen mij en cliënten vind ik openheid van twee kanten ook prettig en noodzakelijk, zo halen we het beste uit elkaar. Ik hou ervan als het gezellig is en dat we samen kunnen lachen en af en toe een traantje laten (dat gebeurt dan ook in de samenwerkingstrajecten).

Mijn passie?
Zwangerschap en bevallen! Ik kan het niet goed uitleggen, maar het is een diepgeworteld iets waarvan ik altijd in de veronderstelling was dat iedereen dat gevoel heeft. Inmiddels weet ik dat dat niet zo is (ik snap het niet! 😉 ).
Fantastisch was het dan ook dat ik toevallig (hoewel, is dat toeval?) hoorde van het beroep ‘doula’. Ik ben naar de open dag van de opleiding geweest en vond daar zielsverwanten, vrouwen met dezelfde passie. En ik heb met veel plezier de opleiding gedaan en af mogen ronden.
Door mijn doulawerk enerzijds en mijn laatste zwangerschap anderszijds, ben ik in aanraking gekomen met HypnoBirthing – The Mongan Method. Ik heb ons derde kind middels deze ‘methode’ op de wereld gezet. In één woord: fantastisch!
Dus kon ook de opleiding tot cursusleidster (Practitioner) van deze methode niet ontbreken! In juli 2013 heb ik de opleiding gedaan en ook daarin ben ik gecertificeerd en ik mag de cursus aanbieden.

Vrouwen in hun kracht zetten
Wat is mijn missie? Ik zet aanstaande moeders (en ook vaders!) in hun kracht. Ze zijn in hun kracht tijdens hun zwangerschap, de geboorte van hun kind en de periode erna.
Hoe ik dat doe? Door mijn kennis, maar vooral mijn warmte, zachtheid en enthousiasme.

Bijscholingmetkindjes
Voor zowel mijn doula-praktijk als mijn HypnoBirthing-certificering volg ik jaarlijks trainingen en bijscholingen. Uiteraard hou ik het laatste nieuws bij rondom zwangerschap en geboorte.