Sieraden met boomagaat

boomagaathanger 1Één van mijn cursisten inspireerde me om ‘iets’ met stenen te gaan doen (zonder dat ze het zelf wist!). Eerder maakte ik herinneringssieraden en nog steeds maak ik privé sieraden. Dus de materialen waren veelal in huis, behalve… de stenen! Na goed zoeken kwam ik uit bij boomagaat.

Werking

Agaat is een aardende, stabiliserende en beschermende steen. De steen bevordert innerlijke rust en een kalme en nuchtere houding. Het stimuleert spirituele en geestelijke groei door aan te zetten tot zelfreflectie en spoort aan even afstand te nemen en alles wat objectiever te bekijken. Het bevordert rationeel en logisch denken, concentratie, het analytisch vermogen en helpt daarom om praktische oplossingen te vinden voor problemen. Agaat beschermt het aura, geeft een veilig gevoel en brengt balans in lichaam, ziel en geest. Fysiek is agaat een goede steen om tijdens de zwangerschap te dragen (voor zowel moeder als kind) omdat het beschermend werkt, groei stimuleert en een gunstige werking op de baarmoeder heeft. Het heeft een positieve invloed op maag, blaas (bij bijvoorbeeld een blaasontsteking), ogen, bloedvaten en stimuleert de stofwisseling. (bron: edelstenenmineralen.nl)

Ik heb gekozen voor de variant boomagaat:

Boomagaat heeft dezelfde werking als hierboven beschreven met de volgende aanvulling:

Boomagaat werkt sterk aardend en kalmerend. De steen geeft een veilig en beschermd gevoel. Het geeft kracht, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en maakt standvastig. De steen is erg geschikt om te gebruiken voor planten en bomen omdat haar energie heel voedend is. Fysiek heeft het een positieve werking op bacteriële infecties en versterkt het immuunsysteem. (bron: edelstenenmineralen.nl)

Opladen

Om edestenen goed te laten werken moeten ze opgeladen worden. Agaat kan op verschillende manieren worden opgeladen. Lees er hier meer over.

Etalage

Alle sieraden zijn gemaakt van kralen van 12 mm en aangevuld met sterling zilveren onderdelen.

Heb je interesse in een boomagaat sieraad? Stuur me een e-mail.